Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portakal faydaları, zararları, kullanımı
X
i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#1
bitki.jpg
Portakal


( citrus aurantium var ) :
Turunçgiller familyasından bir ağaçtır. Boyu 2-10 m arasında değişir. Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlıdır. Meyvesi C vitamini bakımından zengindir. Kabuğunun altında sarımtırak
bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur. Kabuklarından portakal esansı elde edilir. Eczacılıkta ve gıda sanayiinde kullanılır. Çiçeklerinden de portakal çiçeği esansı yapılır.
Kullanıldığı yerler: Çiçeklerinin kaynatılmasıyla elde edilen su
spazm giderir. Kabuklarından yapılan şurup ise
mide hastalıklarında kullanılır. Damar sertleşmesini ve felci önler. Soğuk algınlığı
grip ve nezlede faydalıdır. Yorgunluğu ve sinir bozukluğunu giderir. Cildin güzel olmasını sağlar. Kansızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Karaciğeri çalıştırır ve safra ifrazatını artırır. Ateşi düşürür. Nekahat devresini kısaltır. Vücuda enerji verir. Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Zayıflatıcıdır. Mide hastalıklarından şikayet edenler portakal yememelidir.

The Civata Bilginin Tek Adresi
Etiket:
Portakal faydası,Portakal etkileri,Portakal yararları,Portakal zararları,Portakal kullanımı,Portakal yan etkileri,Portakal kullanıldığı yerler,Portakal bilgi,Portakal hakkında bilgi,Portakal ne için kullanılır,Portakal kullanışı,Portakal nedir,Portakal şifası, şifalı bitkiler, doğal tedavi, bitkisel tedavi, faydalı bilgiler, ot, yeşillik, bitkilerin faydaları, bitkilerin zararları
The Civata Bilginin Tek Adresi
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping