Lahana sarması
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.
Etiket:
Lahana sarması tarifi,Lahana sarması yemek tarifi,Lahana sarması yapılışı,Lahana sarması formülü,Lahana sarması nasıl yapılır,Lahana sarması sırı,Lahana sarması püf noktası,Lahana sarması kolay yapma,Lahana sarması nasıl yaparım,Lahana sarması basit yapılış,Lahana sarması malzemeler,Lahana sarması nasıl yapılır,Lahana sarması nasıldır, günün yemeği, güzel tarifler, yemek tarifleri 2015 yemek tarifleri, 2016 yemek tarifleri, yemek ip uçları, yemek sırları, bu gün ne yemek yapsam, yemek önerisi, yapılacak yemek çeşitleri, basit yemek
The Civata Bilginin Tek Adresi