Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezelye Çorbası tarifi, yapılışı, malzemeleri, nasıl yapılır
X
i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#1
tarif.JPG
Bezelye Çorbası
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk

MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye
2 orta boy sogan
1 kucuk havuç
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü:125 gr un
½ küçük paket margarin
1 adet yumurta  
1 çay kasigi tuz


YAPILIŞ TARİFİ
1-Bezelyeyi ayiklayip yikadiktan sonra 4-5 saat suda bekletin.
2-Sogan ve havuçlari küçük parçalara dograyip, yagla birlikte kisik ateste
4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve
bezelyeyi koyun, kisik ateste bezelye ezilinceye kadar pisirin.
3-Çorbayi süzgeçten ezerek baska bir kaba aktarin. Tuz atip tekrar atese
koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken çorbanin üzerine birer
kasik garnitürden serpistirin.
Garnitürün yapilisi: Unla yagi birlikte kiyin, yumurta, tuz katip biraz
yogurun. Hamuru iki parçaya ayirin. Kalem çapinda uzun bir çubuk yapin.
3 cm uzunlugunda verevine parçalara kesin. Azar azar kizdirilmis yaga atip
pembe renkte kizartin.




Etiket:
Bezelye Çorbası tarifi,Bezelye Çorbası yemek tarifi,Bezelye Çorbası yapılışı,Bezelye Çorbası formülü,Bezelye Çorbası nasıl yapılır,Bezelye Çorbası sırı,Bezelye Çorbası püf noktası,Bezelye Çorbası kolay yapma,Bezelye Çorbası nasıl yaparım,Bezelye Çorbası basit yapılış,Bezelye Çorbası malzemeler,Bezelye Çorbası nasıl yapılır,Bezelye Çorbası nasıldır, günün yemeği, güzel tarifler, yemek tarifleri 2015 yemek tarifleri, 2016 yemek tarifleri, yemek ip uçları, yemek sırları, bu gün ne yemek yapsam, yemek önerisi, yapılacak yemek çeşitleri, basit yemek
The Civata Bilginin Tek Adresi
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping