Fasulye
( phaseouls vulgaris ) :
Baklagillerden; barbunya
çalı
ayşekadın
horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.
Kullanıldığı yerler: Taze fasulye
bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar. Fasulye pişirilirken
pişirme suyunu en azından 2-3 kere değiştirmek gerekir.
The Civata Bilginin Tek Adresi
( phaseouls vulgaris ) :
Baklagillerden; barbunya
çalı
ayşekadın
horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.
Kullanıldığı yerler: Taze fasulye
bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar. Fasulye pişirilirken
pişirme suyunu en azından 2-3 kere değiştirmek gerekir.
The Civata Bilginin Tek Adresi
Etiket:
Fasulye faydası,Fasulye etkileri,Fasulye yararları,Fasulye zararları,Fasulye kullanımı,Fasulye yan etkileri,Fasulye kullanıldığı yerler,Fasulye bilgi,Fasulye hakkında bilgi,Fasulye ne için kullanılır,Fasulye kullanışı,Fasulye nedir,Fasulye şifası, şifalı bitkiler, doğal tedavi, bitkisel tedavi, faydalı bilgiler, ot, yeşillik, bitkilerin faydaları, bitkilerin zararları
The Civata Bilginin Tek Adresi