Yayla Çorbası
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
10 bardak et suyu
½ bardak pirinç
2 yemek kasigi un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sarisi
1 bardak yogurt
1 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 cay kasigi kirmizibiber
2 çay kasigi kuru nane
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pirinci ayiklayip yikadiktan sonra et suyu ile birlikte atese koyun.
Pirinçler yumusayincaya kadar hafif ates üzerinde kaynatarak pisirin. Tuz
atin.
2-Unu, süt veya suyla karistirarak bulamaç yapin. Kaynayan çorbaya
katin. 5 dakika daha kaynatin.
3-Yumurtayla yogurdu birlikte çirpin, çorbaya karistirip atesten indirin.
4-Çorbanin üzerine kirmizibiber ve nane katilmis yagi gezdirin
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
10 bardak et suyu
½ bardak pirinç
2 yemek kasigi un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sarisi
1 bardak yogurt
1 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 cay kasigi kirmizibiber
2 çay kasigi kuru nane
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pirinci ayiklayip yikadiktan sonra et suyu ile birlikte atese koyun.
Pirinçler yumusayincaya kadar hafif ates üzerinde kaynatarak pisirin. Tuz
atin.
2-Unu, süt veya suyla karistirarak bulamaç yapin. Kaynayan çorbaya
katin. 5 dakika daha kaynatin.
3-Yumurtayla yogurdu birlikte çirpin, çorbaya karistirip atesten indirin.
4-Çorbanin üzerine kirmizibiber ve nane katilmis yagi gezdirin
Etiket:
tarifi, yemek tarifi, yapılışı, formülü, nasıl yapılır, sırı, püf noktası, kolay yapma, nasıl yaparım, basit yapılış, malzemeler, nasıl yapılır, nasıldır, günün yemeği, güzel tarifler, yemek tarifleri 2015 yemek tarifleri, 2016 yemek tarifleri, yemek ip uçları, yemek sırları, bu gün ne yemek yapsam, yemek önerisi, yapılacak yemek çeşitleri, basit yemek
The Civata Bilginin Tek Adresi