Erik
( prune )
Gülgillerden beyaz çiçekli bir ağacın yemişidir. Erik
çoğu ceviz büyüklüğünde
kabuğu ince
sarıdan kırmızıya ve mora kadar türlü renkte
tadı mayhoş veya tatlı
etli
sulu tek ve sert çekirdekli bir yemiştir. B vitamini bakımından zengindir.
Kullanıldığı yerler: Sinirleri kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğunu giderir. Kabızlığı giderir. İdrar söktürür ve vücudun rahatlamasını sağlar. Karaciğer şişliğini giderir. Böbrekleri dinlendirir. Kansızlığı giderir. Kalbi kuvvetlendirir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Romatizma
mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır. Çekirdekleri de
bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır.
The Civata Bilginin Tek Adresi
( prune )
Gülgillerden beyaz çiçekli bir ağacın yemişidir. Erik
çoğu ceviz büyüklüğünde
kabuğu ince
sarıdan kırmızıya ve mora kadar türlü renkte
tadı mayhoş veya tatlı
etli
sulu tek ve sert çekirdekli bir yemiştir. B vitamini bakımından zengindir.
Kullanıldığı yerler: Sinirleri kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğunu giderir. Kabızlığı giderir. İdrar söktürür ve vücudun rahatlamasını sağlar. Karaciğer şişliğini giderir. Böbrekleri dinlendirir. Kansızlığı giderir. Kalbi kuvvetlendirir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Romatizma
mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır. Çekirdekleri de
bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır.
The Civata Bilginin Tek Adresi
Etiket:
Erik faydası,Erik etkileri,Erik yararları,Erik zararları,Erik kullanımı,Erik yan etkileri,Erik kullanıldığı yerler,Erik bilgi,Erik hakkında bilgi,Erik ne için kullanılır,Erik kullanışı,Erik nedir,Erik şifası, şifalı bitkiler, doğal tedavi, bitkisel tedavi, faydalı bilgiler, ot, yeşillik, bitkilerin faydaları, bitkilerin zararları
The Civata Bilginin Tek Adresi